Ontstaan van Kinesiologiepraktijk Senang

Mijn naam is Marilyn Pouw-Lawson. Ik ben geboren in 1969, getrouwd en heb drie kinderen, 2 jongens en 1 meisje waarvan de laatste 2 een tweeling is. 

Ik kwam in aanraking met kinesiologie via mijn jongste twee kinderen. Zij ervaarden klachten van intollerantie, astma en onverklaarbaar zakken door de benen waardoor er een tijd niet op gestaan kon worden. De artsen waar ik geweest was varieerden tussen het niet weten, te jong om te testen en gebruik maken van medicijnen. Met andere woorden ze wisten niet hoe een en ander op te lossen. 

Bij een kinesioloog werd ik serieus genomen met de klachten die er waren, na een aantal behandelingen waarbij in mijn ogen er wat “aan het lichaam gemorreld” werd, masseren van bepaalde punten op het lichaam weet ik nu, waren mijn kinderen vervolgens vrij van klachten.

Dit was zo wonderbaarlijk dat ik geïnteresseerd raakte in de eenvoud hiervan. Ik had namelijk ook nog wat issues lopen die wel aandacht nodig hadden zoals: Fibromyalgie, faalangstige gevoelens, beperkende overtuigingen, dyslexie, dyscalculie en leermoeilijkheden, perfectionisme, die bij een arts geen gehoor vonden. Met name was ik geïnteresseerd in hoe kan ik dit kon oplossen/verbeteren. Ik heb eerst Touch for Health 1 gevolgd en toen was de stap naar de opleiding snel gemaakt en nu mijn eigen praktijk. 

Kinesiologie heeft mij geleerd dat het antwoord “echt” in je eigen lichaam te vinden is. Mits je bereid bent hiernaar te luisteren.

Wetend dat er zoveel tools zijn die je zelf eenvoudig kan toepassen, waardoor blokkades opgeheven worden en het weer kan gaan stromen. Het is zo gaaf om dit te mogen doorgeven aan de mensen om mij heen en eenieder die hiermee kennis wil maken.

“Kinesiologie geeft je inzichten en AHA-momentjes waardoor puzzelstukjes in jouw eigen tempo  op zijn plaats vallen”

Als Kinesioloog heb ik speciaal iets te bieden in het geval dat/van:

 • Klachten waarbij in het reguliere circuit niets te vinden is. (Onder andere: Fibromyalgie)
 • Gewrichts- en spierklachten
 • Migraine of langdurige hoofdpijn
 • Blokkades na een trauma of ongeluk
 • Steeds terugkerende zelfde gewoontes
 • Cliënt wil inzichten in klacht of ziekte
 • Faalangstige gevoelens
 • Perfectionisme
 • Leeruitdagingen wo Dyslexie, Dyscalculie, ADD etc.
 • Stress
 • Burn-out
 • Beperkende overtuigingen

MIJN PRAKTIJKNAAM: 

Ik heb altijd al een verbinding gevoeld met de Indische afkomst van mijn ouders. Dit uitte zich niet in uiterlijk, ik ben de blankste van de familie maar wel heel sterk in het gevoel. Toen mijn oma overleed had mijn zus het over een erfgoed wat ze zou doorgeven. Ik snapte dit niet, totdat ik op de jaarlijkse Pasar Malam te Den Haag liep. Bij binnenkomst liep ik alleen maar te huilen. Dit was een gevoel van thuiskomen bij deze mensen. Ik snapte dit eindelijk.  Het woord Senang kwam in mijn hoofd.

Wat betekend Senang voor mij?

Hierover nadenkend wat het woord Senang voor mij als persoon betekent:

 • Innerlijke tevredenheid
 • Rust
 • Harmonie
 • Vertrouwen
 • Acceptatie
 • Flow
 • Speels
 • Dankbaarheid
 • Thuis
 • Zonder oordeel/druk
 • Moeiteloosheid
 • Vrij
 • Open
 • Nieuwsgierig naar mijzelf en mijn omgeving.

Dit is voor mij zo een allesomvattend woord.

“Ik ben tevreden met mijzelf met wat ik doe, op mijn manier en sta in mijn eigen kracht.”

LUISTERKIND®WERKER

In 2012 kwam ik dit fenomeen al tegen. Ik had mij net ingeschreven voor de kinesiologie opleiding dus had dit geparkeerd. 

Later in 2019 maakte ik spontaan een afstemming op mijzelf, zoals ze dit noemden naar aanleiding van een gevoel wat ik als erg bedreigend ervaarde. Schetste mijn verbazing dat dit gevoel na wat inzichten totaal verdwenen was.

Onze moeder leed aan dementie en kon niet meer lezen, schrijven en zich verbaal verwoorden. Om toch helder te krijgen of wij het goed deden en wat zij vooral nodig had liet ik een afstemming maken. Dit gaf ook een heleboel inzichten. Nadat zij helaas overleed ten gevolge van corona  heb ik zelf de stoute schoenen weer aangetrokken en een heel mooi energetisch contact mogen ervaren wat resulteerde in een bewogen afstemming. Hierdoor konden wij als gezin het overlijden een plek geven. Dit contact is tot op heden bij mij gebleven. 

Ik zag dit als hint om toch de opleiding te gaan volgen om de puntjes op de i te zetten. In januari 2022 heb ik dit mogen toevoegen aan mijn bedrijf.

Deze techniek pas ik onder andere toe binnen  de kinesiologie  en als losse behandeling.