Touch for Health

Wat is Touch for Health?

Je lichaam kan veel zelf oplossen. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Je hebt meer kans op klachten, zoals een pijnlijke nek, eczeem, slaapproblemen, of je wordt ziek.

Touch for Health helpt je om je lichaam weer in balans te brengen zodat het zelfhelende vermogen z’n werk kan doen.

Energieblokkades opheffen met Touch for Health.

Door je lichaam lopen veertien energiebanen: meridianen. Ontstaan er blokkades, dan stroomt de energie niet meer goed door. Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen èn op te heffen.

Dat opsporen gebeurt met behulp van spiertesten. Deze kun je zien als een soort feedback-mechanisme van je lichaam. Ben je er, door middel van deze spiertesten, achter gekomen waar de blokkades zitten dan kun je deze vervolgens met diverse technieken opheffen. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

Hoe ontstaan blokkades?

Energieblokkades ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect, eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie/omgeving, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Touch for Health helpt je om de balans tussen de verschillende zijdes te herstellen.

Gezondheid en Touch for Health.

Met Touch for Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam. Dat maakt dat je Touch for Health bij alle soorten klachten kunt inzetten. Van spijsverteringsproblemen tot longklachten, van eczeem tot slapeloosheid en van rugpijn tot hoofdpijn. Door stress te verminderen kan het zelfhelende vermogen weer actief worden en kunnen klachten minder worden of zelfs verdwijnen. Belangrijk is de eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid van groot belang. Het is een levenswijze die zowel preventief als aanvullend ingezet kan worden in de algemene gezondheidszorg.

bron: Touch for health Nederland

Video gemaakt door collega Inge Burgerhof